Herlig med vinterløping

Skjermbilde-2014-12-19-kl.-23.00.13-810x405Mange dropper løpingen utendørs når snø og kulde setter inn. Det er det ingen grunn til, for ikke bare hjelper det på formen og humøret, det gir også flotte naturopplevelser.Du kan med fordel trappe litt ned på løpingen om vinteren, men du skal øke treningen av kjernemuskulaturen, for eksempel i form av langrenn og styrkeøvelser. De rolige løpeturene kan du ta ute, mens intervaller kan løpes innendørs.

Løping er enkelt, tidsbesparende og veldig effektivt.

Det er lett å bli fristet til å holde seg innendørs i løpet av vinteren, men det finnes mange gode grunner til å fortsette treningen utendørs når mørket og kulda setter inn.

Å trene året rundt kan minske skaderisikoen. Mange pådrar seg unødvendige skader som følge av overbelastning når våren kommer, noe som ofte kan unngås ved kontinuerlig aktivitet gjennom både vinter- og sommersesongen.

COLOURBOX5801037

For å få mest mulig ut av vintertreningen er det viktig å bruke riktig utstyr. Gode løpesko med pigger som sikrer at du holder deg på beina, uansett underlag, er viktig. I tillegg må man kle seg godt, i plagg som holder tørt og varmt. Hold deg godt synlig med både refleksvest og hodelykt, slik at man er synlig for andre og ser hvor man setter beina.

Snø, slaps, is, kulde og mørke bør ikke være noen hindring for å løpe utendørs om vinteren. Men riktige klær og godt utstyr blir løpeturene på snødekt underlag en lek.

Det finnes sko med pigger å kjøpe i butikkene, men det er også fullt mulig å pigge skoene selv. Her finnes det mange gode alternativer. Det å løpe med trygt feste gjør at man kan løpe avslappet og likt det man gjør på sommerføre. Allikevel finnes det noen som utfordrer skjebnen med vanlige joggesko på iste føre. Risikoen for å falle og slå seg er stor, men også det å tilegne seg «feil» løpeteknikk og noen uvaner det er vanskelig å løpe av seg etter vinteren.

Jeg slår et slag for vinterløping og anbefaler alle å ta seg en tur eller tre med løpesko i uka. Artig, utfordrende og veldig formbyggende trening.

God løpetur!

Skrevet av Marthe K. Myhre/Insidesport.no
Learn2Run

Published by ladysport_blogg.no

Lady Sport er nettbutikken for aktive damer som ønsker det lille ekstra. Vi håper du inspireres til å komme i aktivitet og til å holde aktiviteten levende lenge. Fordi du synes det er gøy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: